úterý 31. července 2018

K soutěskám ...

Jak jste se dočetli minule, naši plánovanou túru nám na Pravčické bráně zhatil vytrvalý déšť a my se museli vrátit zpět k autu. Druhý den slunečno, tak jsme se vydali znovu, do strmého kopce k Pravčické bráně se nám už nechtělo, a tak jsme u Tří pramenů pozměnili trasu, přešli silnici a šli doprava po žluté, po Mlýnské cestě.  Je to méně frekventovaná trasa, turisté téměř žádní a přitom krásná příroda. Dostali jsme se do Mezné, kde jsme se občerstvili nanuky, protože narozdíl od předchozího dne, obloha vymetená a bylo příjemné teplo. Dál jsme šli po zelené do Mezní Louky, tady jsme si chtěli dát obídek, jenže všude vypla elektřina a nemohli nás obsloužit. Ještě že jsme měli něco k snědku v batohu :). Odtud jsme se kousíček vrátili na Rysí stezku. Byla otevřena v roce 2015, má zde být 20 interaktivních stanovišť pro děti, bohužel jsme si řadu z nich nemohli vyzkoušet, protože byla poničená :(.  A pak už hurá na lodičky v Divoké a Tiché soutěsce a zpět do Hřenska, trošku se projít po městě a někam na večeři. Kluci chtěli ještě jednou do Doubice a naposledy si pohrát na hřišti, protože následující den nás čekala cesta domů.



















 Přežijte tyto parné dny ve zdraví, nejlépe u vody. My vyrazili dnes na cyklovýlet, vánek nás parádně chladil, v nohách máme 30km, zvládli jsme velké dětské hřiště a takové bezva vesnické koupaliště. A hurá, podařilo se nám pořádě unavit kluky, Tomášek usnul již v  cyklosedačce, osatní byli doma takoví klidní a nemluvní, až z toho Jiřík usnul na zemi v obýváku :) :).

2 komentáře:

  1. Betka, krásne fotografie ... mali ste určite úžasnú dovolenku ... So záujmom som si prezrela všetky posledné príspevky a žasnem nad toľkou krásou ... Na tých miestach som ešte nebola a rada som ich s vami navštívila ... prajem všetko dobré celej rodinke ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, nám se tu také moc líbilo, dovolená byla super, rádi poznáváme nová místa, té krásy je všude kolem nás tolik. Jsem ráda,že sis je mohla prohlédnout prostřednictvím fotek s námi :). Měj se krásně.

      Vymazat