pátek 4. srpna 2017

Putování třetí - Kašperské hory, hrad Kašperk

Cílem dnešního putování bylo zdolat hrad Kašperk. Zaparkovali jsme hned na okraji městečka Kašperské hory, naproti informačnímu centru Národního parku, které jsme také navštívili. Notnou chvíli jsme se tu zdrželi, neboť zde mají plno zajímavých aktivit pro děti. Pak směřovala naše cesta do centra města, odkud jsme se vydali po značené stezce ,,Na Kašperk trochu jinak". Po cestě se nám nabízely překrásné výhledy na okolní krajinu. Cesta krásně ubíhala a najednou stojíme před nejvýše položeným královským hradem v Čechách, který založil, kdo jiný než Karel IV. Při čekání na prohlídku, jak se nám tu stalo zvykem, se začalo zhoršovat počasí, zesiloval vítr a začalo poprchat. Plánovanou návštěvu Pustého hrádku (nabízejícího nejhezčí vyhlídku na Kašperk) cca 400 m od Kašperku, jsme bohužel museli vzdát. Stále bylo zakaboněno a pršelo. Tak honem, co nejkratší cestou zpět do Kašperských hor k autu.



Stavba uprostřed fotky v dálce je náš cíl - hrad Kašperk.









Děkuji za vaše návštěvy a milé komentáře.

2 komentáře:

  1. S malým dieťatkom a každý deň túra, to dá zabrať, ale to zostane v pamäti na staré kolená. My každé leto spomýname, ako sme boli aj s nočníkom na Skalnatom plese v Tatrách. Maťko ešte nechodil a vycikať sa do trávy nechcel, tak starší Miško mal na chrbáte detský roksak a v ňom nočník :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No někdy jsem si fyzicky opravdu mákla, za to může ale má špatná fyzická kondice. Nošení v šátku je pohodlné, skoro nevím, že Tomíka nesu, když potřebuje, tak si schrupne nebo kouká, co se děje okolo. A ano, máš pravdu, jednou budeme mít na co vzpomínat.

      Vymazat