středa 9. srpna 2017

Putování sedmé - Kvilda

Náš pobyt na Šumavě se blížil ke konci. Po předání chalpy majiteli, jsme ale ještě vyrazili na poslední výlet. Přiblížili jsme se blíže k domovu a navštívili šumavskou Kvildu. Nejprve jsme navštívili návštěvnické centrum, a tak jak jsme pozorovali na Srní vlky, zde jsme měli možnost pozorovat nejprve jeleny a pak páreček rysů. V jelení oboře jsme nejprve spatřili laň s mládětem a opdál i jelena. Šli jsme potichoučku, abychom ho nevyrušili, ani kluci kupodivu nedutali a pozorovali jelena. K našemu milému překvapení se k nám jelen neustále přibližoval, dokonce se nechal pohladit Musím se přiznat, že jsem nevěděla, že má v létě tak heboučké paroží. S rysy jsme už takové štěstí neměli, notnou chvíli jsme stáli na pozorovacím místě a nic. Sešli jsme si do centra koupit turistickou známku a tam ho alespoň zahlédli online na kameře.
Pak jsme se vydali přímo do Kvildy na oběd a koupit poslední suvenýry (rysí a jelení bobky :) - oříšky  a mandle v čokoládě). Mají tu i nádherný kostel. Bylo vidět, že je Kvilda hojně navštěvovaná, všude bylo plno turistů. 
Závěrečnou tečkou byla návštěva rašeliniště Jezerní slať, jednoho z nejchladnějších míst v ČR, průměrná denní teplota je zde 3,5 °C a v lednu 1987 zde bylo naměřeno rekordních – 41,6 °C. A teď už hurá k domovu. 

 









 


 
 Šumavo, tak zase někdy příště.


2 komentáře:

  1. Na tvůj blog jsem narazila náhodou - a na jeden zátah přečetla všechny příspěvky o šumavských výletech. Vyvolaly ve mně vzpomínky na naše šumavské dovolené (jen na Velharticích jsme nebyli) před mnoha a mnoha lety. Šumava je pořád stejně krásná, i když te´d v létě tam bude asi víc turistů než pamatuji z těch našich dovolených (my tam jezdili brzo po přestříhání drátů na hranicích, takže mnohde ještě nebyly turisticky značené cesty...).
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to jsem ráda :). Turistů tu bylo opravdu hodně, ale i přesto opravdu nádherně.
      Přeju krásný zbytek srpna a třeba zase někdy příště na virtuální návštěvu :).

      Vymazat