neděle 18. ledna 2015

Olejová s třešněmi

Velice jednoduchá, ale u  mých synáčků velmi oblíbená buchta, nejlepší je se zavařenými třešněmi nebo broskvemi. Je vláčná, nadýchaná a téměř bezpracná.



Budete potřebovat:
30 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukr moučka
4 vajíčka
1 sklenice vody
1 sklenice oleje
1 prášek do pečiva
ovoce


Vše umícháme mixérem do hladkého těsta a vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem dle naší chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 - 200 stupňů na cca 20 - 25 minut. Necháme vychládnout, pocukrujeme a můžeme podávat.




Těžkou konkurencí jí ale dnes bude darovaný dort od sousedů. Děkujeme :).










A tady s orchidejí, kterou mi koupila sestra v Ikee, před Vánoci ji měli v akci za 29 Kč :)





Příjemný zbytek neděle.

Žádné komentáře:

Okomentovat