pátek 23. března 2018

Podruhé ...

... v pondělí téměř přesně po třech měsících. Tomášek si odpoledne spokojeně spinká v postýlce, alespoň jsem si to myslela. Kluci přišli ze školy, udělali jsme úkoly a najednou slyšíme vrzat postýlku. Martínek ještě řekl: "Co tam ten divoch vyvádí?" Šla jsme pro něj a Tomík leží ztuhlý        v postýlce. Snažila jsem se ho probudit, ale vůbec to nešlo. Vytáhla jsem bezvládné tělíčko z postýlky a vnitřně začala zmatkovat, už je to tady zase - febrilní křeče. Navenek jsme musela zůsta klidná, manžel v práci, doma jen já a kluci. Tak honem změřit teplotu 39,1. Rychle Diazepam a čípky od teploty do zadečku. Zavolat záchranku a sehnat hlídání pro kluky. Naštěstí byl už brácha doma          z práce a během chvilky přijel. Na centrálu další záškuby tělíčka, paní dr. chce další diazepam, není. Sbalila malého do náručí a honem o patro výš na dětské. Tam ho připojili na přístroje, vše funguje, jak má. Kolem osmé večer začíná konečně přicházet k sobě, poprvé se na mě podíval. Druhý den násedovala série vyšetření, které jsme absolvovali i před Vánoci. Vše zcela v pořádku jako minule. Závěr opět naprudko vystoupila teplota a tělíčko zareagovalo křečí. Třetí den nás pustili domů, první slova našeho Tomáška, když jsme otevřeli vchodové dveře, hurá, jupí ... Ještě byl značně zesláblý, nemocná očička, ale už se i směje. No a včera a dnes už tu zase lítal jako drak, je plný energie, jako by se nic nestalo. A já šla alespoň na chvíli dobít baterky na zahradu, krokusy nádherně kvetou, všude čeká plno práce.


 
Pěkný víkend všem!

6 komentářů:

  1. Och Betka, to mi je ľúto ... takéto vážne problémy ... a doživotný strach ... Treba len dúfať, že sa to nezopakuje ... Prajem hodne sily a zdravia pre celú rodinku ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí je to jen problém u dětí a asi do čtyř let by měl vymizet. Moc bych si přála, aby to naše podruhé bylo také naposledy.

      Vymazat
  2. Betynko, to chce být opravdu duchapřítomná, protože to musí být velký šok.Jsem moc ráda, že je Tomík v pořádku. Přeji vám hezký víkend. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, člověka to tak nějak vyburcuje udělat to co má, ale stres to byl zase pořádný.

      Vymazat
  3. Tedy Bětko, jsi pro mě matka - hrdinka! Já vím, že v takové chvíli matka koná a nehysterčí, ale stejně!
    Přeji hezké a hlavně zdravé dny!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já konala, ale přece jen i vnitřně hysterčila. Naštěstí vše dobře dopadlo a i paní dr. mě pochválila za správně poskytnutou první pomoc.

      Vymazat