středa 21. února 2018

Amarylis

Nedávno jsem si pořídila domů amarylis, taková troška nostalgie. Pro mého tatínka byla většina hrnkových kvetoucích rostlin amarylis. Jak často si na něj vzpomenu...
A tak když jsem je uviděla v ochoďáku za příznivou cenu, neodolala jsem a koupila si podle štítku růžovobílý plnokvětý. No ale nakonec na mě vykoukly červené jednoduché květy, chybička se vloudila, i tak je ale krásný :).


 Děkuji za vaše návštěvy a milé komentáře.


8 komentářů:

  1. Amarylis vnáša nostalgiu aj ku mne, bol to kvet mojej sestry, pestovala ich veľa, rôzne farby, ak uvidím, aj ja si kúpim.
    Červený je krásny, aj keď mal byť iný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě kup, je krásný, už jsem nastudovala pěstování, aby kvetl i příští rok a není to nic složitého, tak snad se zadaří.

      Vymazat
  2. No Betka, ja som si zas kupovala červený a bol krásny rúžový ... majú v tom kapánek zmatky ... Kúpila som si ho tiež z nostalgie, amarylku som pestovala keď sa mi narodili deti a robila mi vtedy veľkú radosť ... A pozerám, že tvoja má krásne tri byľky s pukom ... Nech sa jej u vás darí ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda mají, ale to nevadí :). Nastudovala jsme pěstování, tak snad se zadaří a pokvete i příští rok.

      Vymazat
  3. Amarylis, už len ten názov je taký vznešený :-) a nádherne rozkvitnuté kvety sú tak výrazné, že dokážu upútať snáď každého. Ja mu tiež neviem odolať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, jsou nádherné, snad se mi příště podaří ukořistit plnokvětý :).
      Přeju pohodový víkend.

      Vymazat
  4. Beti, kupujem ju dosť často, ale veru tá farba vyšla málokedy. Už to ani nepozerám viac-menej, sústredím sa skôr na to ,aby bola rastlinka ako-taká, pekná. Veď všetky farby sú nádherné. A tvoja veru koľko má pukov! Tá Ťa bude dlho tešiť. Maj sa krásne . D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, i tak je krásný, sice mi už pomalu odkvétá, asi na něj máme v obýváku moc teplo, ale už má plno nových listů, tak snad se mu bude dařit.

      Vymazat