neděle 10. prosince 2017

Druhou adventní ...

... neděli jsme strávili na hradě Bítov. No málem nestrávili, odjížděli jsme trošku v kalupu, kluci se těšili na výlet a zapomněli se učesat a na rukavice a tak a já nakonec v tom shonu nechala doma Tomáškovu bundu. Zjistila jsem to až na hradním parkovišti, nejraději bych se vrátila zpět domů. Naštěstí jsme měli kočár s fusakem, deku a šátek. Milého Tomáška jsme pořádně zababušili, na krk mu uvázali manželovu šálu a nakonec vyrazili. Tomíkovi bylo teploučko, řehtal se na nás v kočárku a já si konečně začala užívat výletu. 
Na prohlídce jsem tu byla již několikrát, ať se svou rodinou, či žáčky ve škole, ale dnes poprvé v předvánočním čase. Komnaty Bítova se zahalily do vánočna, měli jsme možnost spatřit různé vánoční výzdoby. Třešničkou na dortu bylo posezení v hradní kuchyni, která je běžně součástí prohlídkového okruhu. Dnes se tu podávalo občerstvení a vánoční punč. Jen to světlo na focení chybělo a blesk se uvnitř hradu nesmí používat.















Děkuji za vaše návštěvy a milé komentáře.

4 komentáře:

  1. Tak to ste si dobre poradili a Tomáško bol v teple a ty spokojná! Ono sa to stáva, že sa zabudne do série, ale treba si povedať, že sme len ľudia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, poradili a nakonec moc užili. Příště raději dvakrát zkontrolovat, jestli máme vše s sebou.

      Vymazat
  2. Občas sa prihodia aj takéto nepríjemnosti, ale dôležité je , že ste si užili pekný predvianočný výlet a že Tomáško bol spokojný aj v provizórnom zateplení :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsme si to opravdu užili, ale ten počáteční stres.

      Vymazat