neděle 26. července 2015

Pěší túra

Dnes jsme vyrazili pěšky na ,,takové menší" kolečko po okolí. Máme v nohou 20 km a musím říct, že i kluci to zvládli bez většího remcání, i když ke konci už měli nožky pěkně těžké a bolavé.

Nejprve jsme navštívili zříceninu hradu Frýdštejn, kde se natáčela i pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Je to tam krásné, jen místy pro ty naše prcky trošku nebezpečné, tak jsme měli s manželem pořád oči na stopkách. Při výstupu na nejvyšší věž, foukl tak silný vítr, že uletěla Martínkovi kšiltovka, už napořád, zůstala ležet na nedostupném místě.



Po prohlídce a malé svačině jsme se vydali po Vranovském hřebeni vstříc zřícenině hradu Vranov.



A už jsme tu.




Pak jsme sešli do Malé Skály, kde jsme se v Boučkově statku naobědvali. Bylo tu tolik lidí, že jsem zapomněla i fotit :). Dobře jsme se najedli, ale to bychom snad ani nebyli  my, kdyby se něco nepřihodilo. Pavlíčkovi se podařilo vylít téměř celou limonádu, trošku i na vedle sedící starší Polku, naštěstí to vzala s úsměvem.


Následoval celkem strmý výstup k rozhledně Kopanina, ale ten výhled co se po cestě nabízel, stál za to. 



 Po návratu jsme na chalupě zjistili, že je Kopanina vidět i odsud. Najdete ji?


Domů jsme přišli notně znaveni, ale plní zážitků a také o čtyři turistické známky bohatší :), náš Martínek a vlastně my všichni je rádi sbíráme.

A zítra hurá do Besedických skal.

2 komentáře:

  1. Bol to krásny výlet! Chlapci určite dobre spali :-)
    Našla som :-)
    Paaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to krásný výlet.
      Kluci usnuli, jen co zalehli do postelí :)

      Vymazat