sobota 20. června 2015

Lednice ...

Dnešní sobota byla ve znamení opravdu nádherného výletu do Lednice. Dvakrát jsem ho byli nuceni odložit kvůli důležitým fotbalovým mačům :), a tak jsme dnes konečně vyrazili. I počasí nám kupodivu přálo, nebylo ani příliš horko ani zima, dokonce ani déšť nás nepřepadl. A tak hurá vstříc novým zážitkům.
Po dlouhé době jsme se opět rozhodli cestovat vlakem. Ráno jsme nasedli v Hodonicích na vlak a jeli do Břeclavi, kde jsme přestoupili na historický motoráček a pokračovali do Lednice.
Nejprve jsem se prošli nádhernou zámeckou zahradou, pak jsme navštívili skleník, kde bylo mé zahradnické srdíčko opravdu nadšené. Následovala padesátiminutová prohlídka prvního okruhu. Musím říct, že ji naši raubíři zvládli daleko lépe než mnozí dospělí, kteří se neustále hlasitě vybavovali. 
Já zde byla naposledy jako malé dítě, už tehdy se mi zámek velmi líbil a ani dnes se nic nezměnilo, je opravdu nádherný. Nakonec jsme se vydali na dlouho procházku k minaretu, kde jsme vystoupali 302 schodů. Zjistila jsem, že má fyzička na tom není moc dobře, schody mi daly zabrat. Výhled na celý areál byl ale úžasný a dolů už to byla hračka :). 
A pak už opět na vláček a z Břeclavi zpět domů. Výlet stál opravdu za to, vřele doporučuji.










Krásnou neděli všem!

6 komentářů:

  1. Jé, super výlet..Lednici máme kousek a je tu krásně, co???hezký večer Ila

    OdpovědětVymazat
  2. Krásna rodinka ste ... toľko šťastia pokope ... držím palce ... :)
    prajem peknú nedeľu ... paa L.

    OdpovědětVymazat
  3. Lednici máme opravdu kousek a minimálně 1x ročně sem jezdíme na výlet, vždy je čím se kochat :)
    Krásný den, K.

    OdpovědětVymazat