neděle 12. srpna 2018

Sirotčí hrádek ...

Tak jsme opět vyrazili na Mikulovsko, cílem byla zřícenina Sirotčí hrádku nedaleko Klentnice. Původně jsme chtěli jít ještě dál na delší túru, ale v těch úmorných vedrech ani les nezchladil a tak jsme vyrazili do autokempu Merkur nedaleko Pasohlávek. Čekalo nás totiž naše první společné stanování mimo naši zahradu :). Postavili jsme stan a hurá k vodě. Bylo to bezva až na bouřku a větrnou smršť v podvečer, když jsme byli v restauraci na večeři. Naštěstí stan neulétl a my nemuseli domů. Nejmladší tři usnuli hned, jak se začalo stmívat. Martínek se mnou vydržel dlouhu do noci sledovat hvězdy a poslouchat hudbu, v kempu byla totiž do půlnoci taneční zábava a ve stanu i přes větrání neskutečné vedro. A pak už na kutě, v té parné noci nebyl ani spacák potřeba, jen triko a kraťase. Snídani a oběd jsme si připravili pěkně svépomocí na kotlíku a jak nám v přírodě šmakovalo. Pak ještě koupání dopolední i odpolední a hurá domů, přeci jen napoprvé s tou naší početnou smečkou jedna noc ve stanu stačila :).






 
 



 poobědová siesta ...
 Krásný zbytek neděle všem. Já si užívám domácí pohodičky a tichoučka, všichni mí chlapi razili sledovat fotbal. Už mě ale svrbí ruce, tak si jdu najít nějakou činnost :).



4 komentáře:

  1. Krásny výlet, obdivujem vašu vytrvalosť, ale všimla som si, že chlapci majú na hlavách šiltovky, manžel však nie, mal by :-)
    Drobec je nádherný počas siesty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, .... můj muž kšiltovky ani jiné pokrývky na hlavě nenosí, jen když v zimě uhodí třeskuté mrazy, vezme na milost čepici :).

      Vymazat
  2. Pozerám, Betka, že prázdniny sú dokonale užívate. Je to fajn, takéto spoločné zážitky. Raz budete mať na čo spomínať :-)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažíme se je užívat co nejvíc, však kluci včera říkali, že nějak rychle utekly a brzy budou muset do školy :)

      Vymazat