čtvrtek 15. února 2018

Zabijačka ...

Už podruhé naše domácí zabijačka ...

Řezníci samouci, můj muž a bratr ji mají na povel.  A zadařilo se :). Maso je v mrazáku, něco naloženo na uzení, něco zavařené ve sklenicích, škvarky vyšvařeny a letos i tlačenka a jelita. Při škvaření sádla vzpomínáme na naši babičku, ta to mého muže totiž naučila.  Prý si při tom vždy taky hezky popovídali. Ale to už je všechno dávno pryč.
No na focení nebyl vůbec čas, pořád plno práce, ale alespoň chlapi v akci.



Děkuji za vaše návštěvy.

10 komentářů:

  1. Miluju tlačenku,tato vypadâ luxusně!!!Ila

    OdpovědětVymazat
  2. No, pekný kúsok to bol ... Určite dal tvojim chlapom zabrať a tebe tiež ... Chováte si sam ? Viem čo taká zabíjačka obnáša ... Pred mnohými rokmi, keď ešte svokrovci žili, chovali sme aj my ... Ale priznám sa ... zabíjačkové špeciality nepatria k mojim obľúbeným jedlám ... Z tlačenky mávam dokonca aj slušnú alergiu ... Betka, v zdraví užite všetky tie dobroty .... maj sa dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj byl, 220 kg. Ne, nechováme, máme známé, kteří chovají jedno i pro nás. Já moc zabíjačkové speciality také nemusím, ochutnám jen kousek tlačenky a škvarky. Ale takové domácí uzené, to si nechám líbit. No a hlavně mražáček je plný masa :).

      Vymazat
  3. Betynko, pašík byl opravdu pašík, pěkný kusanec. Všechny lahůdky vypadají náramně a jak musí chutnat. Hezký víkend. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, jj byl 220 kg.
      Také přeju hezký víkend.

      Vymazat
  4. Domáca zabíjačka, tak to je poriadna robota. No ale tie pochúťky iste stoja za tú námahu. Ja mäsko nejem, ale moji chlapi by tie tlačenky určite vedeli oceniť zlatou medailou :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je, ale mražák je opět na určitou dobu plný masa a to já doma milovníky masa mám :).No a zabíjačkové speciality ja také moc nemusím, ale mí chlapi ano :)

      Vymazat