neděle 7. srpna 2016

Naučná stezka Boženy Němcové I. ...

... aneb 2. den naší dovolené.
Po snídani na chaloupce jsme se vydali autem do České Skalice, kde jsme u Barunčiny školy započali naše putování stezkou Boženy Němcové. 


Podívali jsme se , jak dříve vypadala školní třída, pokoj pana učitele a další vystavená expozice. Také započalo naše putování za sbíráním dřevěných turistických známek. Začali jsme je sbírat až s našimi dětmi a rádi se jimi za dlouhých zimních večerů probíráme a vzpomínáme, jaká krásná místa jsme společně navštívili. 


Po malém občerstvení zmrzlinou a ledovou kávou vedla naše cesta do muzea v České Skalici, kde je část věnována právě Boženě Němcové a část slouží jako textilní muzeum. Navíc jsme tu objevili bezva mapu pro děti s tipy na výlet Kladským pomezím, které byly spojeny se sbíráním samolepek navštívených míst a ziskem malé odměny za 5 nasbíraných samolepek. Kluci s velkým nadšením začali sbírat a navíc si do mapy dávali razítka navštívených míst. 



 A pak už vedla naše cesta přímo do Babiččina údolí k Ratibořickému zámku. Cestou nás čekalo několik zastavení se zajímavými informacemi z historie, o místní přírodě apod.


Na prohlídce zámku dostaly děti od průvodce úkol spočítat všechny hodiny v 1. patře zámku, kluci měli opět o zábavu postaráno :). Bez naší pomoci je spočítali správně, bylo jich tuším 11. 

 Pak jsme se vydali na pozdní oběd, s tím, že naše putování bude pokračovat dál. Chytl nás ale takový liják, že jsme museli naše plány přehodnotit a jakmile ustal, bylo už celkem pozdě a tak jsme se raději vrátili k autu s tím, že pokračovat budeme v jiný den. 

Přeji všem krásnou neděli :)

4 komentáře:

  1. Krásny výlet, zaspomínala som si, bola som tam ako 14 ročná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sem právě vždycky chtěla, ale zatím se mi nepoštěstilo, tak až teď s dětmi.

      Vymazat
  2. Bětko, krásný naučný výlet, takové mám ráda :o)

    OdpovědětVymazat