úterý 4. srpna 2015

Za památkami

Ve čtvrtek jsem toho stihli opět hodně :). Sice jsme se přibližovali autem, ale ani 10km procházka nás neminula. Ale pěkně popořadě.
Nejprve jsme navštívili krásný zámek Sychrov, jeho interiér je vkusně zdobený dřevem, podobně jako u nás na Moravě Lednice. Já ale fotila pouze zvenčí. Po prohlídce jsme si dali v zahradní cukrárně  výbornou kávu a dortík :) a prošli si zámecký park.





 Pak jsme vyrazili na Trosky, které jsme již několikrát zahlédli z dálky na toulkách po Českém ráji. Jak říká všem náš Jiříček, viděli jsme Bábu a Pannu.



Neplánovaně jsme zastavili ještě ve  Hrubé Skále, kde jsme si prošli její skalní město a prohlédli nádvoří místního zámku. Skalní město nabízí impozantní obrazy, buď koukáte z údolí na nádherné vysokánské skály, nebo vystoupáte vzhůru, kde vám četné vyhlídky skýtají překrásné pohledy do okolní krajiny. Po turistické značce jsme došli i do areálu lázní Sedmihorky. Nevím, zda ještě fungují, ale podle mě ne, bylo to tu až na jeden pojízdný stánek s občerstvením a jeden parkující obytný vůz zcela bez života. Škoda, kdysi musle být areál moc hezký.







4 komentáře:

  1. Beti, pozerám, že si riadne užívate tieto letné dni. Super. Krásne.
    Tí tvoji bloňďáci sú perfektní.:):):)
    Maj sa krásne. D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsou to moje zlatíčka.
      Zpracovávám fotky z minulého týdne z dovolené, stihli jsme toho opravdu hodně :)
      Ty se měj taky krásně.

      Vymazat