Letošní premiéra a vzhledem k tomu jakou rychlostí mizí, tak se povedly. Zařazuji k husičce mezi další svatomartinskou tradici.
Budete potřebovat:
500g hladké mouky
1 máslo
1smetana ke šlehání
1 lžíce cukru
špetka soli
Na ořechovu náplň:
150 g mletých ořechů
150 g cukru moučka
2 lžíce rumu
1 bílek (žloutek si ponechejte na potření rohlíčků)
Zpracujte těsto, nechte ho asi hodinku odpočinout v lednici. Mezi tím vypracujte ořechovou náplň. Pak si rozdělte těsto na 6 dílů, z každého vyválejte placku cca 3mm a rádýlkem ji rozdělte na 8 dílů jako pizzu. S těstem se pracovalo opravdu dobře, jen jsem zlehounka podsypala vál. Lžičku náplně dejte na širší okraj a trojúhelník smotejte jako rohlík. Náplně lze použít různé (povidlovou, makovou, tvarohovou apod.), já měla chuť na ořechovou. Potřete žloutkem a pečte cca 20 min. v předem vyhřáté troubě na 180°. Ještě teplé pocukrujte.
Přeji krásnou sobotu!
Taky d®lávám....Ila
OdpovědětVymazatJá je pekla letos poprvé, ale určitě ne naposledy :)
VymazatPřeju pěknou neděli.
Tieto rohlíčky som ešte nepiekla, ale vyzerajú na parádnu dobrotu. U nás sa veľmi svatomartinské zvyky nedodržiavajú, ale tieto rohlíčy určite s radosťou zaradím medzi zvyky našej rodiny. Skvelý recept.
OdpovědětVymazatNám chutnaly moc. Dříve jsme je taky moc nedodržovali, ale máme doma Martina, tak ať ten jeho svátek řádně oslavíme :)
Vymazat