čtvrtek 10. listopadu 2016

První sníh

S jednodenním předstihem přijek i k nám na jih Moravy Martin na bílém koni. Kochám se sněhovým popraškem u praskajího ohně v krbu a pozoruji z okna nalétávající sýkorky do krmítka. Moc si užívám brzká rána, kdy vyprovodím kluky na autobus do školy, Jiříčka zavezu autem do školky, Tomášek většinou vytuhne v autosedačce, a tak užívám cenné chvilky, kterou mám jen pro sebe. Včera přišel do schránky můj oblíbený časopis, který se již nese na vánoční vlně, tak se také začínám pomalu vánočně ladit. Jiříček dnes ráno prohlásil, když uviděl padající sníh, že se moc těší na Vánoce. Že by letos po dlouhé době byly zase bílé? 



 






Děkuji za vaše návštěvy a milé komentáře.

7 komentářů:

  1. Také dnes nám napadalo..Vypadá to nádherně :o) ✨

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, jen odpoledne už po sněhu nebylo ani památky a na procházce mě chytl pořádný slejvák :)

      Vymazat
  2. Takže sa blížia Vianoce :-)
    A vidím, že máš pri malom drobčekovi čas aj na štrikovanie :-)
    Maj sa fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pro mě bezva relax, při minulých mateřských jsem studovala, tak teď si to užívám plnými doušky. Navíc Tomášek je hodné, spavé miminko tak si chviličku najdu :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  3. Krásne, zasnežené fotky, nádherný krb a vyzerá, že aj háčkovanie... Super, že si nájdete čas aj na tvorenie, aj ja som pri tom mojom študovala, preto si to užívam teraz, keď už je väčší :-)
    Prajem pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář. Jj zahrada už je téměř zazimovaná, tak se najde i čas na tvoření.
      Také přeju krásný víkend.

      Vymazat
  4. Takový poprašek je u nás v zimě taky a víc ani ťuk. Ani nevím, jestli jsme byli vloni s dětmi sáňkovat. Mám takový pocit, že ani ne. Je to žalostné s tím mrazem a sněhem. Přitom my, když jsme byli malí, tak byly tak krásné zimy. dřevo v kamnech praskalo a za oknem sněžilo. Teď už zbylo jen to topení dřevem, tak alespoň něco.

    OdpovědětVymazat