sobota 21. července 2018

V Děčíně

Dalším naším dovolenkovým cílem bylo město Děčín, kluci chtěli samozřejmě do zoo, pak na vyhlídku na Pastýřskou stěnu, tu si našli na netu,  má turistickou známku :) a já chtěla na zámek a do jeho růžové zahrady.
Jako první musela být samozřejmě zoo, jako jediní v ČR tu chovají medvědy grizzly, když jsme přejížděli přes Labe uviděla jsem vysoko v kpci vyhlídkovou restauraci na Pastýřské stěně, pomyslela jsem si, že to teda bude opravdu náročný výstup. Jedeme dál do zoo, cesta stoupá do prudkého kopce, už jsme na parkovišti u zoo, je tu rozcestník a ejhle, Patýřská stěna jen 150m :). Tak se zdolávají kopce :).
Zoo je malá, ale hezká, dobře se tu chodí, pro děti spousta prolézaček, což umí naši kluci ocenit :). U klece s medvědy upozornění, že už mají vysoký věk, málo chodí ven a tak se může stát, že je neuvidíme. My měli to štěstí, jeden spal venku ve výběhu.
Pak návštěva vyhlídky na Pastýřské stěně, byl to opravdu kousíček, koupit turistickou známku a už se kochat nádherným výhledem na Děčín, honem ulovit pár fotek a přemisťujeme se blíže k zámku. Počasí se nám zhoršilo a začalo kapat, po příchodu do zámecké pokladny už notně leje, Tomík už skoro spinká v nosítku. Paní u pokladny je nepříjemná, prý jestli chceme na prohlídku s tak malým dítětem. Hradů a zámků jsme navštívili s našimi dětmi nespočet, ale tohle se nám stalo poprvé, ano opravdu chceme :). Tomík tvrdě usíná, hodinovou prohlídku téměř celou prospal, vzbudil se v kapli na posledních pět minut. Počasí se moc neumoudřilo, z růžové zahrady nic nebude, tak honem k autu a zpět na chaloupku.

 

 

  



  

 




  
 
 
    



 
 


 

 Tak jsem to tu dnes zahltila fotkami,  v Děčíně jsem toho nafotila opravdu spoustu a vybrala ji jen páár :).

4 komentáře:

  1. Tam sa deťom určite páčilo ... pekný výlet to bol, aj fotky tomu nasvedčujú ... rada som sa prešla Dečínom s vami ... maj peknú nedeľu ... L.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Jj, byla jsme tu poprvé a taky se mi líbilo. Hezké léto!

      Vymazat