pondělí 29. června 2015

Ne jen levadulová ...


 Tak kvete v červnu moje malá květinová zahrádka ...







 Krásný slunečný den!

neděle 28. června 2015

Už zrají ...

Dnes jsme ochutnali naši letošní první meruňku, od rána u nás fučí a tak už ležela pod stromem :). Postupně nám začínají zrát i na ostatních stromech.



Krásnou neděli!

sobota 27. června 2015

Hurá prázdniny ...

Včera jsem prvňáčkům rozdala jejich vysvědčení, dostala jsem plno krásných kytiček a jiných drobných dárečků, které mě moc potěšily. Musím říct, že se na prázdniny opravdu těším. Děti ve škole byly super, ale já jsem letos nějaká unavená.



Dnes jsme odvezli našeho nejstaršího syna na jeho první tábor. Nachází se v krásněm prostředí Lančovské zátoky u Vranovské přehrady. Martínek se s námi loučil  s úsměvem, ale mně, tak aby nic neviděl, skápla slzička. Jo, jo rostou mi a jsou čím dál samostatnější. 14 dní ale uteče jako voda a budeme ho mít z Lančova zpátky doma.

Krásné prázdninové dny všem!

sobota 20. června 2015

Lednice ...

Dnešní sobota byla ve znamení opravdu nádherného výletu do Lednice. Dvakrát jsem ho byli nuceni odložit kvůli důležitým fotbalovým mačům :), a tak jsme dnes konečně vyrazili. I počasí nám kupodivu přálo, nebylo ani příliš horko ani zima, dokonce ani déšť nás nepřepadl. A tak hurá vstříc novým zážitkům.
Po dlouhé době jsme se opět rozhodli cestovat vlakem. Ráno jsme nasedli v Hodonicích na vlak a jeli do Břeclavi, kde jsme přestoupili na historický motoráček a pokračovali do Lednice.
Nejprve jsem se prošli nádhernou zámeckou zahradou, pak jsme navštívili skleník, kde bylo mé zahradnické srdíčko opravdu nadšené. Následovala padesátiminutová prohlídka prvního okruhu. Musím říct, že ji naši raubíři zvládli daleko lépe než mnozí dospělí, kteří se neustále hlasitě vybavovali. 
Já zde byla naposledy jako malé dítě, už tehdy se mi zámek velmi líbil a ani dnes se nic nezměnilo, je opravdu nádherný. Nakonec jsme se vydali na dlouho procházku k minaretu, kde jsme vystoupali 302 schodů. Zjistila jsem, že má fyzička na tom není moc dobře, schody mi daly zabrat. Výhled na celý areál byl ale úžasný a dolů už to byla hračka :). 
A pak už opět na vláček a z Břeclavi zpět domů. Výlet stál opravdu za to, vřele doporučuji.










Krásnou neděli všem!

neděle 14. června 2015

Bouřková ...

Dnes odpoledne se i u nás prohnaly bouřkové mraky. Kluci se koupali v bazéně, trošku se zatáhlo a najednou začalo silně fučet. Stihla jsem rychle posbírat suché prádlo, uklidit nejnutnější věci a už začalo pršet. Některé mé kytičky na terase dostaly řádně zabrat, ale konečně nám po několika týdnech alespoň trochu napršelo a kytičky, ty snad obrazí. 
Na tři hodiny jsme se ocitli bez elektřiny, po dlouhé době jsem si zapálila voňavou svíčku. Ještě kávičku to chtělo, jenže máme vše na elektřinu :(. Manžel mě ale mile překvapil, když na chvíli odešel do garáže a přinesl plynovou bombu a ohřál mi vodu a uvařil kávu.
 Co s načatým podvečerem? Spočítala jsem škody na zahradě, posbírala spadané meruňky a olámané větve. Pak jsem začala sbírat slimáky, během krátké doby jsem jich měla v kyblíku třista, fuuj. No ale přece jim tu úrodu na zahradě nenechám.


I zahradní nábytek nám chtěl vítr odnést.

 Krásný vstup do nového týdne!

středa 3. června 2015

Tvarohové jahodové knedlíky

Dnes jsem připravovala na večeři naše oblíbené ovocné knedlíky z tvarohového těsta. Opět nezklamaly, talíře zůstaly vymetené :).



Budete potřebovat:
250 g tvarohu
1 vejce
240 g polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 - 3 lžíce oleje
jahody (nejlépe z vlastní zahrádky :))

Na vále zpracujte ze všech surovin těsto, vyválejte na cca dvoumilimetrový plát, nakrájejte na čtverce a do každého zabalte jednu jahodu. Připravené knedlíky vložte do vroucí vody, oddělte ode dna a po vyplutí knedlíků na hladinu vařte ještě asi 6 minut.. Hotové knedlíky propíchejte a popř. potřete máslem. Před podáváním rozkrojte a pocukrujte. My jsme je dnes měli se šlehačkou.

Doboru chuť!